فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و هشتم شماره 4 (پیاپی 164، تیر 1399)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و هشتم شماره 4 (پیاپی 164، تیر 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهریار مالی، محمدتقی ساربان حسن آبادی* صفحات 2515-2520
    مقدمه

    یکی از مهم ترین عوارض کاتتر هایی که در ورید های محیطی قرار داده می شوند ترومبوفلبیت چرکی است که در صورت عدم درمان می تواند خطرناک باشد. در این گزارش به معرفی بیماری می پردازیم که بعد از جراحی بای پاس عروق کرونر دچار ترومبوفلبیت چرکی ناشی از کاتتر وریدی در اندام فوقانی شده بود. سه روز بعد از جراحی قلب بیمار دچار تب شده و متعاقب آن آبسه های متعدد در اندام فوقانی بیمار مشاهده گردید. علی رغم اینکه اکثر مقالات توصیه به جراحی وسیع و خارج کردن کامل ورید مبتلا کرده اند اما در این بیمار به علت چاقی و تورم شدید اندام، ابتدا اقدام به تخلیه آبسه ها و شروع آنتی بیوتیک وریدی شد تا در شرایط بهتری اقدام به رزکسیون ورید گردد. با این حال بیمار سیر بهبودی خوبی را طی کرد و بدون نیاز به جراحی و خارج کردن ورید مبتلا، بعد از سه هفته از بیمارستان مرخص شد. به نظر می رسد در ترومبوفلبیت چرکی امکان پرهیز از اکسیزیون ورید درگیر وجود داشته باشد.

    کلیدواژگان: ترومبوفلبیت، کاتتر وریدی، آبسه
  • اعظم عسگری، علی اصغر پرچ*، زهرا نکوفر، الهه دانشیان صفحات 2521-2532
    مقدمه

    استفاده از روش توموگرافی بیم مخروطی (cone beam computed tomography) در تصویربرداری دندان روز به روز در حال افزایش است اگرچه این روش دوز بسیار کمتری در مقایسه با سی تی اسکن های معمولی دارد ولی دوز بیشتری نسبت به پانورامیک و پری اپیکال به بیمار منتقل می کند در نتیجه هدف از این مطالعه بررسی عوامل موثر بر دوز بیمار در CBCTهای دندانی و روش های بهینه سازی و کاهش دوز بیمار می باشد. عوامل مختلفی از جمله استفاده از تیرویید بند و عینک سربی، اندازه میدان، نوع دستگاه، پارامترهای تصویر برداری مثل ولتاژ و جریان تیوب، تابش متناوب یا پالسی، نوع، مقدار و شکل فیلتر، چرخش 360 درجه یا جزیی و زمان اسکن بر روی دوز جذبی بیمار در CBCTهای دندانی موثرند. از بین این عوامل، استفاده از تیروییدبند (42% کاهش) و عینک سربی (61% کاهش) و کوچک ترین میدان ممکن (کاهش تا 90%)، پرتودهی به صورت پالسی ، مایل نشستن بیمار و زاویه چرخش 180 درجه به جای 360 درجه (بیش از 50% کاهش) موجب کاهش قابل توجهی از دوز اندام ها و نیز دوز موثر بیمار می شود. هم چنین باید در نظر داشت اقدامات انجام شده جهت کاهش دوز بیمار، موجب کاهش کیفیت تصویر نشود و با توجه به شرایط بیمار، فرد پرتوکار انتخاب پارامترهای کاهش دوز دریافتی در CBCT را با حفظ کیفیت تصویر انجام دهد.

    کلیدواژگان: CBCT دندانی، دوز بیمار، بهینه سازی دوز، پرتودهی
  • ندا حاجی پور، امیرمحمد مرتضویان، عزیز همایونی راد* صفحات 2533-2546
    مقدمه

    در سال های اخیر توجه به مصرف محصولات غذایی و دارویی پروبیوتیک با توجه به خواص سلامت بخشی آن ها رو به افزایش بوده است. همواره نگهداری و زنده مانی این باکتری ها چه در محصولات و چه طی عبور از دستگاه گوارش مورد بررسی و یکی از عوامل چالشی بوده است. روش خشک کردن یکی از گزینه های مهم و کاربردی برای پایدار نمودن و استفاده آسان و سریع از سویه های میکروبی از جمله سویه های پروبیوتیک می باشد. در بین روش های مختلفی که برای ریزپوشانی وجود دارد؛ روش خشک کردن افشانی یکی از روش های مهم خشک کردن با قابلیت استفاده در حجم و اندازه صنعتی می باشد. بهینه نمودن پارامترهای تاثیرگذار بر روی کشت و جداسازی باکتری های پروبیوتیک، فاکتورهای خشک کن افشانی و انتخاب مواد مناسب برای دیواره ریزپوشانه ها از مهم ترین و پرچالش ترین موارد در بهینه سازی استفاده از این روش در مقیاس صنعتی می باشد. در این مقاله مروری عوامل موثر بر زنده مانی و مقاومت باکتری در مرحله قبل از ورود به خشک کن افشانی و عوامل موثر بر زنده مانی باکتری های پروبیوتیک طی مرحله خشک کردن افشانی بحث شده است. همچنین معیارهای مهم انتخاب مواد دیواره ریزپوشانه و آزمون هایی که اغلب بر روی ریزپوشانه های پروبیوتیک حاصل از خشک کن افشانی انجام می گردد؛ مورد بررسی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: پروبیوتیک، ریزپوشانی، خشک کن افشانی، ماده دیواره، آزمون های آنالیزی
  • حسن مشروطه*، محمد خواجه مهریزی، نرگس نبی زاده، نادیا طهرانی دهکردی صفحات 2547-2563
    مقدمه

    پانسمان ها علاوه بر نقش محافظتی، موجب پیشگیری از عفونت و کمک به فرآیند التیام زخم می شوند. در این تحقیق، تاثیر بهینه سازی خواص پارچه بی بافت سوزن زنی کالندر شده به کمک مواد تکمیلی همچون عسل، آلویه ورا، کیتوسان و نانو نیترات نقره، جهت استفاده در پانسمان زخم بررسی شده است.

    روش بررسی

    ابتدا نمونه پارچه های پلی استر بی بافت سوزن زنی، کالندر گردید و با توجه به ویژگی های فیزیکی مورد انتظار برای مصرف پانسمان، از جمله میزان چروک پذیری، نفوذپذیری هوا و...، نمونه بهینه اولیه از پارچه های بی بافت انتخاب گردید. سپس با بهره گیری از مواد مورد اشاره، عملیات تکمیل ضدباکتری بر روی پارچه بهینه اولیه صورت گرفت. در ادامه، علاوه بر انجام تست سمیت سلولی و ضدباکتری با استفاده از باکتری های استافیلوکوکوس اوریوس و اشریشیاکولی، مجددا آزمون های فیزیکی قبلی بر روی نمونه های تکمیل شده انجام و نهایتا نمونه بهینه پیشنهادی انتخاب گردید.

    نتایج

    نتایج نشان داد که نمونه پارچه بی بافت بهینه شده با ترکیبی از چهار محلول نانو نیترات نقره 1%، آلویه ورا 20%، عسل7% و کیتوسان1%، در مقایسه با سایر نمونه های مورد بررسی، خواص مناسب تری را از خود نشان می دهد. ضمنا آزمایشات مرتبط، هیچ گونه سمیت و حساسیت سلولی را برای محلول ها و نمونه های بهینه شده نشان نداد. هم چنین، نتایج حاصل از انجام آزمایش طیف سنج مادون قرمز نیز نشان دهنده ایجاد ارتعاشات کششی هیدروکسیل در عدد موجی 3200-3400 می باشد.

    نتیجه گیری

     نمونه پارچه بی بافت سوزن زنی کالندر شده که به کمک ترکیب چهار محلول پیشنهادی، از حیث سمیت سلولی و ضدباکتری بهینه سازی شده است، خواص مورد نظر پانسمان زخم را دارا می باشد.

    کلیدواژگان: پانسمان زخم، پارچه بی بافت سوزن زنی، کیتوسان، عسل، بهینه سازی
  • محمد میرزایی، میترا نیک آمال* صفحات 2564-2573
    مقدمه

    چاقی و اضافه وزن در زنان ایرانی شایع می باشد. ارتباط بین این شاخص ها و کیفیت زندگی و اختلالات روانی شامل افسردگی قبلا بررسی شده، هر چند این ارتباطات در گروه های مختلف سنی، جنسی و اجتماعی- اقتصادی متفاوت گزارش شده است, هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط شاخص های تن سنجی و کیفیت زندگی با افسردگی در زنان کارمند 25 تا 40 سال شهر یزد بود.

    روش بررسی

    این مطالعه مقطعی- تحلیلی با استفاده از داده های فاز اول مطالعه یاس که بر روی نمونه 10000 نفری بالغین 69-20 ساله شهر یزد انجام شده بود، صورت پذیرفت. از کل نمونه مطالعه یاس، 275 نفر زن 25-40 سال، کارمند شاغل در بخش دولتی بودند که آنالیز روی داده های ایشان انجام شد, از پرسش نامه های مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-21)، و کیفیت زندگی (SF-8) استفاده شد. کلیه تحلیل های با استفاده از نرم افزار SPSS Version-16  و آنالیز آزمون تی و رگرسیون لجستیک انجام گرفت.

    نتایج

    یافته ها نشان داد بین افسردگی و کیفیت زندگی بر حسب تحصیلات ارتباط معنی داری وجود دارد (0/01 =p) اما بین شاخص های تن سنجی با افسردگی بر حسب تحصیلات ارتباط معنی داری مشاهده نشد (0/05 p>). بین افسردگی با کیفیت زندگی، دور کمر و دور باسن بر حسب وضعیت اقتصادی افراد ارتباط معنی داری وجود نداشت (0/05 >p). اما در گروه افراد دارای وضعیت اقتصادی- اجتماعی بالا، بین متغیرهای BMI و شانس ابتلا به افسردگی ارتباط معنی داری وجود داشت (0/02 =p). در گروه افراد مجرد، بین متغیر دور کمر و شانس ابتلا به افسردگی ارتباط معنی داری وجود داشت (0/03 =p).

    نتیجه گیری

     با افزایش نمایه توده بدنی، افسردگی به طور معنی داری افزایش می یابد و شانس ابتلا به افسردگی در گروهی که کیفیت زندگی پایینی دارند بیشتر از افرادی است که از کیفیت زندگی مطلوبی برخوردار هستند, مطالعات بیشتری در مورد رابطه چاقی و افسردگی در زنان و نیز عوامل احتمالی مرتبط با آن، مانند شغل، رضایت آن ها از شکل بدن و زندگی بی تحرک، لازم است.

    کلیدواژگان: شاخص های تن سنجی، کیفیت زندگی، افسردگی، زنان کارمند، یزد
  • محدثه داودی، سیروس نعیمی*، محمد مهدی مغنی باشی صفحات 2574-2583
    مقدمه

    مصرف برآوردها نشان می دهد که در سراسر جهان 7-3 درصد از تمامی زوج ها یا زنان، یک مشکل حل نشده ناباروری دارند. IL-17، یک سایتوکاین پیش التهابی است، که باعث بیان بسیاری از واسطه های التهابی می شود. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط پلی مورفیسم ژن ((rs2275913G/A IL-17A با ناباروری در خانم ها می باشد.

    روش بررسی

    این تحقیق مورد-شاهدی بر روی 200 فرد مبتلا به ناباروری و 200 فرد سالم، که به تایید متخصص ناباروری رسیده است، انجام شد. DNA خون محیطی با استفاده از روش Salting Out و Proteinase K، استخراج گردید. برای بررسی پلی مورفیسم موقعیت rs2275913 از روش PCR-RFLP استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده های آماری با استفاده از نرم افزار SPSS version 20 و آزمون های مربع کای و هاردی-واینبرگ انجام شد. میزان کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    نتایج

    طبق قانون هاردی- واینبرگ فراوانی ژنوتیپی AA در گروه بیمار و کنترل به ترتیب 19 (9/5%) و 5 (2/5%) ،فرواوانی ژنوتیپی GG در گروه بیمار و کنترل به ترتیب 80 (40%) و 121(60/5%)، و هم چنین فراوانی ژنوتیپی AG در گروه بیمار 101(51%) و در گروه کنترل 74 (37%) می باشد. نتایج نشان داد که آلل A درموقعیت rs2275913 (P = 0.000)٬ ارتباط معناداری با ناباروری دارد. هم چنین بیمارانی که سندروم تخمدان پلی کیستیک (P = 0.02) و مشکلات لوله رحمی (P = 0.03) داشتند، ارتباط معناداری را با پلی مورفیسمrs2275913 نشان دادند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده، به نظر می رسد که پلی مورفیسمrs2275913 ژن اینترلوکین 17 با ناباروری زنان در ارتباط می باشد.

    کلیدواژگان: ناباروری، اینتر لوکین 17، پلی مورفیسم، rs2275913
  • علی جلالوند*، مهرداد عنبریان صفحات 2584-2594
    مقدمه

    بررسی تاثیر پروتکل تمرینی گیت به عقب بر نیروهای عکس العمل زمین هنگام راه رفتن در افراد مبتلا به استیوآرتریت بخش داخلی زانو.

    روش بررسی

    این تحقیق از نوع نیمه تجربی و آزمایشگاهی بوده که با یک طرح پیش آزمون - پس آزمون در دو گروه کنترل (سالم و بیمار) و یک گروه تجربی مورد بررسی قرار گرفت. آزمودنی ها 21 نفر مرد سالم و 42 نفر مرد بیمار مبتلا به استیوآرتریت داخلی زانو بودند که بر اساس شاخص کلگرن- لورنس و شاخص بصری درد به 2 گروه تجربی و کنترل بیمار تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت شش هفته پروتکل تمرینی گیت به عقب را انجام دادند. حرکت راه رفتن به جلو با استفاده از دو صفحه نیروی kistler و توسط نرم افزارهای Vicon Nexus 1.8.5، Polygon 4.1.2 تحلیل گردید. پس از جمع آوری داده ها از نرم افزار SPSS version 20 و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه جهت بررسی اختلاف ها استفاده شد (0/05< p) .

    نتایج

    اختلاف معنی داری قبل از تمرین بین نیروهای نیروهای ترمز زننده و جلو برنده، نیروهای عمودی عکس العمل سطح Fz1 (قله اول) و Fz2 (دره) بیماران مبتلا به استیوآرتریت با افراد سالم وجود دارد (0/05< P). اثر تمرین بر نیروهای جلو برنده (021 /0= P قبل & 0/068= P بعد) و ترمز زننده (022 /0= P قبل & 0/077= P بعد) حاکی افزایش میانگین گروه تجربی و عدم تفاوت معنی دار با گروه سالم بعد از تمرین در مقایسه با معنی داری قبل از تمرین داشت. تمرین تاثیری بر نیروهای عمودی عکس العمل سطح نداشت.

    نتیجه گیری

     کاهش نیروهای ترمز زننده - جلو برنده و نیروی عمودی عکس العمل سطح Fz1 می تواند بازتابی از درد یا عملکرد بد اندام تحتانی باشد. پروتکل گیت به عقب باعث اثربخشی بر نیروی جلوبرنده - ترمز زننده عکس العمل در گروه تجربی گردیده است.

    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، گیت به عقب، نیروی عکس العمل زمین
  • سید سهیل مازارزاده یزدی*، حسن معصومی، علی رفیعی صفحات 2595-2606
    مقدمه

    در سرطان های ریه، سیستم کمک تشخیصی با کامپیوتر جهت تشخیص ندول با اندازه های بسیار کوچک در حجم بالایی از تصاویر CT (Computed Tomography)، بسیار سودمند می باشد. مطالعه حاضر، ارایه سیستمی نوین برای تشخیص ندول های ریوی با استفاده از روش های پردازش تصویر CT می باشد.

    روش بررسی

    در یک مطالعه شاهد موردی، تصاویر CT قفسه سینه 20 مراجعه کننده به بیمارستان تامین اجتماعی یزد مورد بررسی قرار گرفت. در الگوریتم تحلیل ویژگی های دو بعدی و سه بعدی نواحی مشکوک به ندول های ریوی و تشخیص خودکار برای ارزیابی، نتایج بخش بندی نواحی توسط مدل کانتورهای فعال، با نتایج بخش بندی توسط پزشک، مقایسه گردید. در نهایت برای دسته بندی نواحی به دو گروه سرطانی و غیرسرطانی به کمک نرم افزار MATLAB  نسخه 2014 b با استفاده ازSVM (Support Vector Machine) به همراه سه کرنل خطی، چند جمله ای با درجه 3 و کرنل تابع پایه شعاعی و آزمون اندازه گیری های مکرر در سطح 0/05 P≤  مورد تحلیل قرار گرفت .

    نتایج

    متوسط خطا برای 10 بیمار سرطانی و 10 فرد سالم، به ترتیب برابر با 0/023 و 0/045 شد و بهترین نتیجه الگوریتم بخش بندی با استفاده از کرنل RBF (Radial Basis Function) و پارامتر 0/28=σ برای آن، به دست آمد. با استفاده از مدل کانتور فعال مبتنی بر ناحیه محلی مدت زمان بخش بندی ناحیه به طور متوسط از 18/36 به 5 ثانیه کاهش یافت و مقادیر فاصله محاسبه شده توده ها کمتر یا برابر با مقدار 0/75 میلی متر گردید؛ که نشان دهنده افزایش سرعت شناسایی ندول های ریوی با دقت بالا می باشد.

    نتیجه گیری

    در الگوریتم پیشنهادی، مقدار خطای مثبت اشتباه و زمان شناسایی ندول ها به میزان قابل قبولی کاهش یافت و تمام نواحی مشکوک به توده های سرطانی با دقت و سرعت بالایی شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: ندول های ریوی، تصاویرسی تی اسکن، ماشینبردار پشتیبان، مدل کانتورهای فعال
|
  • Shahriar Mali, MohammadTaghi Sareban Hassan Abadi* Pages 2515-2520
    Introduction

    One of the important complications of peripheral venous catheters is suppurative thrombophlebitis that would be life threatening without treatment. In this report, we introduce a patient who developed purulent thrombophlebitis due to venous catheter in the upper limb after coronary artery bypass graft surgery. Multiple abscess formation was developed on her upper limb after the third day of coronary artery bypass graft surgery (CABG). The limb was fatty and edematous; therefore, the abscesses were drained by multiple small incisions. Wounds managed to be closed as secondary wund healing. Three weeks later the patient discharged with good condition. It seems that venous excision can be avoided in some cases involved by suppurative thrombophlebitis.

    Keywords: Suppurative Thrombophlebitis, Venous Catheter, Abscess, Complication
  • Azam Asgari, AliAsghar Parach*, Zahra Nekoofar, Elahe Daneshian Pages 2521-2532
    Introduction

    Nowadays the use of cone beam computed tomography in dental imaging is increasing, although this method has a much lower dose than conventional CT scans, it delivers a higher dose than the panoramic and periapical patients therefore, , the aim of this study was to investigate the factors affecting the patients' dose in dental CBCTs and methods of optimizing and reducing the patients' dose.Various factors such as the use of thyroid collar, lead goggles, field size, device type, imaging parameters such as tube voltage and current, alternating or pulsed radiation; type, amount and shape of the filter, 360 degree or partial rotation of tube and scan time, can affect the absorbed dose of the patient in dental CT scans. Among these, the use of thyroid collar (42% reduction), lead goggles (6% reduction),the smallest possible field of view ( up to 90%), pulse irradiation, patient sitting position and 180o rotation angle instead of 360o (more than 50% reduction) cause significant reduction in the organ doses and effective dose of the patients. It should also be kept in mind that measures taken to reduce the patients' dose should not impair image quality and, depending on the patient's condition, the radiographer will select the dose reduction parameters without degrading the image quality.

    Keywords: Dental CBCT, Patient dose, Dose Optimization, Radiation Exposure
  • Neda Hajipour, AmirMohammad Mortazavian, Aziz Homayouni Rad* Pages 2533-2546
    Introduction

    In the recent years, attention to the use of probiotic drugs and probiotic food products, due to probiotic’s functional and health properties has been increased. The storage and the viability of the probiotics in the products and passing through the gastrointestinal tract was always a big challenge. Drying is one of the functional and important choices that can be used for stabilizing microbial species and makes the bacterial usage easy. Among different microencapsulation methods, spray drying is one of the important drying methods that can be used in industrial scale and size. Optimizing the effective parameters on the cultivation and separation of probiotic bacteria, the most important and challenging parameters of spray drying that have influence on probiotic products, and choose of the best wall materials for the cores, are the most important and challenging factors that are necessary for optimizing the microencapsulation in industrial scale. In this review article, the factors affecting the survival and resistance of bacteria in the stage before entering the spray dryer and the factors affecting the survival of probiotic bacteria during the drying stage are discussed. In addition, the important criteria for selecting microfiber wall materials and the tests that are often performed on probiotic microfiber resulting from spray drying have been examined.

    Keywords: Probiotic, Microencapsulation, Spray-Drying, Wall Material, Analytical Tests
  • Hasan Mashroteh*, MohammadKhajeh Mehrizi, Narges Nabizadeh, Nadia Tehrani Dehkordi Pages 2547-2563
    Introduction

    In addition to its protective role, dressings not only prevent infection, but also accelerate wound healing process. In this study, the influence of optimizing the properties of the calendered needle-punched nonwoven fabrics using the finishing materials of Honey, Aloe Vera, Chitosan and Nano Argentum Nitrate for the end-usage as dressing has been investigated.

    Methods

    The prepared samples of the needle-punched nonwoven fabrics were firstly calendered and then, tested for the fundamental expected physical characteristics in the dressing purpose, i.e. crease recovery magnitude, air permeability, etc. in order to distinct initial optimized sample. In the following, the antimicrobial finishing process was carried out on the primary sample by the four studied finishing materials. The finished samples were finally analyzed simultaneously from the antimicrobial aspect and also, for the same physical properties of the dressing, as tested before, to distinguish the ultimate optimized sample. The bacteria of Staphylococcus aureus and Escherichia coli (E.coli) were also employed for antimicrobial tests.

    Results

    The results demonstrated that combination of four finishing materials of Nano Silver 1%, Aloe-Vera 20%, Honey 7% and Chitosan 1% improved desired properties for wound dressing application in comparison to the other samples from one side and, showed no cellular toxicity and allergy from the other side. The FTIR’s results also implied stretching bonding of hydroxyl group in 3200-3400 wavenumber.

    Conclusion

    The needle-punched nonwoven fabric finished by the recommended antimicrobial materials can be considered as wound dressing, regarding to sufficient physical properties and hygienic condition.

    Keywords: Wound Dressing, Nonwoven Fabric, Chitosan, Honey, Optimizing
  • Mohammad Mirzaei, Mitra Nikamal* Pages 2564-2573
    Introduction

    Obesity and overweight are common among Iranian women. The relationship between these anthropometric indices, depression and quality of life has been studied before; however, there is different relationship between these variables according to age group, sex and socioeconomic status. The aim of this study was to investigate the relationship between anthropometric indices and quality of life with depression in employed women aged 25-40 years in Yazd city.

    Methods

    This analytical cross-sectional study was carried out based on the obtained data from the first phase of YAHS, which was conducted on 10000 adult residents at the age of 20-69 years in Yazd City during 2014-2015. From the total sample of YAHS study, 275 women aged 25-40 years were employed in the public sectors whose data were analyzed.  Depression, Anxiety and Stress Scale (DASS-21) questionnaire, as well as the quality of life (SF-8) questionnaire were used. All data were analyzed using logistic regression and SPSS software ver. 16.

    Results

    There was a significant relationship between depression and the quality of life in terms of education (P=0.01), but there was no relationship between anthropometric indices and depression in terms of education (P>0.05). There was no significant relationship between depression with quality of life (P=0.234), waist circumference and hip circumference in terms of economic status (P>0.05). However, in those with good socioeconomic status, there was a significant relationship between the variables of BMI and the possibility of depression (P=0.02). In the single group, there was a significant relationship between the waist circumference and the chance of depression (P=0.03(

    Conclusion

    In general, by increasing BMI, depression increases. People with a lower quality of life are more likely to have depression than those with a better quality of life. Further studies are needed on the relationship between obesity and depression in women, as well as possible related factors, such as occupation, satisfaction with body shape, and sedentary lifestyle.

    Keywords: Anthropometrics, Quality Of Life, Depression, Employed, Women, Yazd
  • Mohaddeseh Davoodi, Sirous Naeimi*, MohammadMahdi Moghanibashi Pages 2574-2583
    Introduction

    Estimates show that about 3-7% of all couples or women around the world have an unsolved infertility problem. Interleukin-17 (IL-17) is a pro inflammatory cytokine involved in the expression of many inflammatory mediators. The aim of this study was to investigate the relationship between (rs2275913G/A) IL-17A gene polymorphism with infertility in women.

    Methods

    This case-control study was carried out on 200 patients with infertility and 200 healthy individuals whose conditions were confirmed by an infertility specialist. Genomic DNA was extracted from peripheral blood using the Salting Out method and K Proteinase. To examine the position of rs2275913 polymorphism the RFLP-PCR method was used. Data were statistically analyzed using SPSS software Ver. 20, Chi-square and Hardy-Weinberg tests. The P-values ≤ 0.05 was considered significant.

    Results

    The results showed that allele A at position rs2275913 had a significant correlation with infertility (P = 0.000). It was found the patients with polycystic ovarian syndrome (P = 0.02) and Falobian tube disorders (P = 0.03) showed a significant relationship with rs2275913 Polymorphism.

    Conclusion

    According to the results, it appears that the rs2275913 polymorphism of IL-17 gene is related to the infertility in women.

    Keywords: Infertility, IL-17, Polymorphism, rs2275913
  • Ali Jalalvand*, Mehrdad Anbarian Pages 2584-2594
    introduction

    The aim of this study was to investigate the effects of backward gait training protocol on ground reaction forces in Patients with medial knee Osteoarthritis.

    Methods

    This quasi-experimental study was performed with a pretest-posttest design in two groups of healthy and unhealthy and the experimental group (participants with medial knee osteoarthritis). The participants were 21 healthy and 42 unhealthy men with knee osteoarthritis who were divided into two experimental and control groups according to the Kellgren and Lawrence radiologic scale and the visual analogue scale. The experimental group performed backward gait training for six weeks. Two Kistler force plates (1000Hz) were used to measure parameters by Vicon Nexus 1.8.5, Polygon 4.1.2 software. For statistical analysis One-Way ANOVA test was used through SPSS, version 20 (p≤0.05).

    Results

    Before training, there was a significant difference between the groups of the patients and healthy participants for the first peak of vertical (Fz1) and vertical valley (valley), braking force (AP1), propulsive force (AP2) of ground reaction forces (P<0.05). The training protocol had a significant effect on increasing propulsive force (PPre=0.021, Ppost=0.068) and braking force (PPre=0.022, Ppost=0.077) in the experimental group compared to the healthy group; and there was no significant difference between the groups after training compared to pre-exercise (baseline). Exercise did not affect on the components of vertical force.

    Conclusion

    Loss of braking-pushing forces and first peak of vertical ground reaction force (Fz1) could reflect limb pain or poor performance. Backward gait training protocol had a significant effect on braking-pushing forces.

    Keywords: Knee osteoarthritis, Backward gait, Ground Reaction Forces
  • Seyed Soheil Mazarzadeh*, Hassan Masoumi, Ali Rafiee Pages 2595-2606
    Introduction

    In the lung cancers, a computer-aided detection system that is capable of detecting very small glands in high volume of CT images is very useful.This study provided a novelsystem for detection of pulmonary nodules in CT image.

    Methods

    In a case-control study, CT scans of the chest of 20 patients referred to Yazd Social Security Hospital were examined. In the two-dimensional and three-dimensional feature analysis algorithm, which were suspicious areas of pulmonary nodules and automatic diagnosis for evaluation, and the area segmentation results by active contour model, were compared with the results of the donation by the physician. Finally, to categorize the areas into two groups of cancerous and non-cancerous helping the MATLAB software Ver. 2014 b using Support Vector Machine (SVM) with three linear kernels, cubic polynomial and a kernel of the radial base function and repeated measurements test were analyzed at level of P≤0.05.

    Results

    The mean error for 10 cancer patients and 10 healthy individuals was 0.023 and 0.453, respectively and the best results were obtained using the RBF (Radial Basis Function) kernel algorithm and the σ = 0.28 parameter for it. Using the local area-based active contour model, the zoning time was reduced from 18.66 to 5 seconds on average and the calculated distances were calculated to be less than or equal to 0.75 mm; which indicates an increase in the speed of identification of high-precision pulmonary nodules.

    Conclusion

    In the proposed algorithm, the amount of false positive error and the time of identifying the nodules were significantly reduced and all areas suspected of being cancerous were identified with high accuracy and speed.

    Keywords: Pulmonary Nodules, CT Scan Images, Support Vector Machine Classifier, Active contour mode